Kulinaria- sernik tropikalny
dodano: 2015-10-30
Sernik tropikalny to kolejne ciasto, które postanowiliśmy wykonać na naszych zajęciach kulinarnych. Po zakupieniu produktów zabraliśmy się do pracy. Stworzyliśmy spód ciasta z rozdrobnionych "Hitów" i roztopionego masła. Masa składała się z bitej śmietany, serków homogenizowanych, serka mascarpone i kokosu. Wierzch stanowił zblendowany ananas z galarentą cytrynową. Dzięki tej werstwie nasz sernik nabrał tropikalnego smaku. Oczywiście ciasto wszystkim smakowało.
Sernik tropikalny to kolejne ciasto, które postanowiliśmy wykonać na naszych zajęciach kulinarnych. Po zakupieniu produktów zabraliśmy się do pracy. Stworzyliśmy spód ciasta z rozdrobnionych "Hitów" i roztopionego masła. Masa składała się z bitej śmietany, serków homogenizowanych, serka mascarpone i kokosu. Wierzch stanowił zblendowany ananas z galarentą cytrynową. Dzięki tej werstwie nasz sernik nabrał tropikalnego smaku. Oczywiście ciasto wszystkim smakowało.